این سیستم شامل چراغ های نشان دهنده علائم خروج و روشنایی اضطراری است. پیش از انجام لوله کشی گازهای طبی باید از خشک و تمیز بودن لوله های مسی مطمئن شد، چون وجود رطوبت در لوله ها باعث آسیب رساندن به کمپرسور و تجهیزات آن می شود. در این سیستم از کف به عنوان ماده خاموش کننده آتش در ساختمان استفاده می شود. مجله خبری تاسیسات ساختمان اما نمی توان از این روش همانند اطفا حریق با آب برای آتش سوزی های الکتریکی استفاده کرد. روش کار سونای بخار به این صورت است که آب تغذیه برای تولید بخار در تماس با گرما قرار می گیرد و سپس از طریق لوله های مسی به داخل سونا هدایت می شود تا آب پس از جوشانده شدن بخار خود را در فضای بیرون توزیع کند.
قابل ذکر است اطفا حریق به دو صورت عمده یعنی اتوماتیک و دستی انجام می گیرد. در صورت دستی توسط آتش نشانان عمل اطفا حریق انجام می گیرد ولی در صورت اتوماتیک بدون وجود و حضور عوامل انسانی و بطور خودکار انجام می پذیرد. سنسور های الکتریکی و ابزار اعلام حریق به سیستم هایی وصل هستند که آب را به محل حریق و آتش سوزی انتقال می دهند.
روشنایی ساختمان توسط سیم کشی برق ساختمان و تعبیه چراغ ها در مدار انجام می گیرد. این تاسیسات امنیت ساکنین را فراهم کرده و عدم نصب آن موجب خسارت زیادی می گردد. به منظور جلوگیری از آسیب نباید هیچ برخوردی بین لوله های گاز و سازه های اصلی و تاسیسات مکانیکی ساختمان به وجود بیاید. سیستم گاز رسانی ساختمان وظیفه حمل و نقل گاز شهری و توزیع آن در ساختمان را بر عهده دارد. لوله کشی رابط، رگلاتور و کنتور از اصلی ترین تجهیزات سیستم گاز رسانی هستند. در واقع رگلاتور شروع کننده لوله کشی گاز بوده و در انتهای سیستم میز شیرهای مصرفی قرار دارد.
اجزای سیستم استخر ساختمان
به منظور بالا بردن مقاومت جکوزی باید در ساخت آن از بهترین مود اولیه استفاده نمود. زیرا جکوزی های خانگی به دو صورت قابل حمل و ثابت به شکلی طراحی شده اند که فقط باید آن را در فضای مورد نظر نصب و راه اندازی نمود. باید در کنار سیستم گردش آب یک مسیر برای خط تخلیه جکوزی نیز طراحی شود. به همین علت برای خروج آب جکوزی یک خط تخلیه اصلی در کنار چند دریچه تخلیه تعبیه می گردد. به منظور فراهم کردن آب گرم مورد نیاز از تجهیزاتی مانند آبگرمکن های دیواری یا ایستاده، پکیج های دیواری یا زمینی و سیستم موتورخانه استفاده می شود.
این آب بعد از ورود به ساختمان از کنتور آب عبور کرده و توسط لوله کشی های داخلی به داخل ساختمان انتقال می یابد. تاسیسات مکانیکی وظیفه سرمایش و گرمایش، تهویه هوا، پمپاژ آب به طبقات بالای ساختمان، تامین آب سرد و گرم و … را بر عهده دارند. این تاسیسات با صنعت ساختمانی در ارتباط بوده و وجود آنها در ساختمان ضروری می باشد. تأسیسات مکانیکی، از بخش هایی مانند انتقال آب، فاضلاب تشکیل می شوند که شامل بخش های مختلفی است که در ادامه با آن ها آشنا می شوید. با پیشرفت علم در سراسر دنیا، دستاوردهای زیادی نیز در حوزه هوشمندسازی سیستم های تأسیساتی به دست آمده است که در رفاه و زندگی انسان تأثیرات بسیار زیادی دارد. هوشمند کردن سیستم های تأسیساتی در زمینه های مختلفی مثل سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم روشنایی، سیستم های بهداشتی و غیره اتفاق افتاده است و باعث افزایش بازده و کاهش اتلاف انرژی در ساختمان ها شده است.
- همچنین انتخاب درست عمق حوضچه از بروز حوادثی مانند غرق شدن نیز جلوگیری می کند.
- نمونه ویدیوها و مطالب رایگان در بخش اموزش انلاین ساختمان مدرن هم در این حوزه خالی از لطف نیست.
- طراحی سیستم تهویه مطبوع به شکل سیستم زون یا چند قسمتی است که تمامی اتاق های بیمارستان دارای دما و رطوبت جداگانه باشند.
- این وسیله با ایجاد یک مسیر امن برای تخلیه ولتاژ و جریان اضافی به زمین عمل می کند.
- شامل تجهیزات اطفاء حریق که با هشدار سیستم اعلان حریق، آب را به محل آتش سوزی منتقل می کنند.
- وجود تهویه مطبوع و تاسیسات در بیمارستان ها یکی از مهمترین اقداماتی است که باید برای این محیط و توسط متخصصین فنی انجام شود.
به همین منظور سیستم هایی طراحی شده که به محض قطع برق شهری برق پشتیبان یا همان دیزل ژنراتور را وارد مدار می کند. این فضاها شامل موتورخانه، پارکینگ، بام و حیاط هستند که برای برق رسانی به آن ها باید از طریق تابلوهای جداگانه ای این کار را انجام داد. از تابلوهای فرعی یا به اصطلاح تابلوهای تقسیم واحد برای مدارهای روشنایی، پریز و سایر مصارف داخل آپارتمان استفاده می شود. اما در سیستم اطفای حریق بر پایه گاز از کپسول های حاوی CO2 یا گاز FM200 استفاده می شود. آب سرد یا گرم به درون کویل های فن کویل جریان می یابد و با عبور هوا اطراف این کویل ها، محیط گرم و خنک می شود.
قطر لوله اصلی باید به شکلی باشد که در صورت اضافه کردن انشعابات مشکل افت فشار به وجود نیاید. تمامی قسمت های مختلف بیمارستان مانند اتاق عمل بیماران، فیزیوتراپی، کلینیک، اورژانس، آزمایشگاه و … باید دارای یک تهویه به صورت مجزا باشند. وظیفه کمپرسور بالا بردن فشار، حرارت و انتقال ماده مبرد به کندانسور سیستم است. تیم فروش سعی دارن در جشنواره ها و مناسبت های مختلف تخفیف هایی رو روی آموزش ها قرار بدن که عزیزان علاقه مند بتونن به حوزه اموزشی مورد نیازشون بپردازند.
علاوه بر این تمام انسان های دنیا به دنبال رفاه و آرامشی هستند که تاسیسات ساختمانی برای آن ها رقم می زند. همچنین بازرس های امروزی در بررسی کیفیت ساختمان به تاسیسات ساختمانی توجه ویژه ای می کنند. روی برج ها، دکل های انتقال و ساختمان بهترین مکان برای تعبیه صاعقه گیرها می باشند. این وسیله با ایجاد یک مسیر امن برای تخلیه ولتاژ و جریان اضافی به زمین عمل می کند.
هدف از طراحی تأسیسات بهداشتی، ایجاد سیستم مناسب توزیع آب و دفع فاضلاب ساختمان می باشد که در صورت عدم کفایت، مشکلات قابل توجهی را برای ساکنین آن به وجود می آورد. تمامی محاسبات لازم جهت طراحی تأسیسات بهداشتی، بر اساس استانداردهای تعریف شده در مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان انجام می گیرد. عمده ترین پارامترهای محاسبه و طراحی در سیستم آبرسانی، سایزینگ لوله های آب سرد و آب گرم مصرفی و در صورت نیاز انتخاب پمپ و مخزن می باشند.
چهارم، اهمیت تاسیسات ساختمان چقدر است؟
صاعقه گیرها دارای انواع مختلفی مانند صاعقه گیر شاخکی، چند شکافه، سوپاپی و گلوله ای می باشد. هنگام برخورد صاعقه، سیستم ایمنی که شامل یک مدار الکتریکی است در مقابل افزایش ناگهانی ولتاژ، ایجاد قوس الکتریکی، جرقه و افزایش جریان محافظت می کند. به منظور محفاظت از سیستم های قدرت، سیستم ایمنی از طریق انتقال ولتاژ ناگهانی به زمین مورد استفاده قرار می گیرد.