تأسیسات ساختمانی آشنایی با تأسیسات اصلی برای تجهیز یک ساختمان-بوتانب

به منظور دستیابی به بهترین حالت از نظر ظرفیت، سرعت و تعداد آسانسور باید ترافیک آسانسور بررسی شود. اطلاعاتی مانند قابلیت جابجایی، سرعت، زمان سفر، تعداد، نوع آسانسور و زمان انتظار برای این وسیله با بررسی ترافیک مشخص می شود. به منظور کم نشدن فشار، قطر لوله ها با مصرف هر قسمت باید تناسب داشته باشد. می توان از اتاقک سیمانی مجهز به عایق هایی از جنس چوب ترموود که فضای اتاقک را زیبا و به صرفه می کند، استفاده نمود. دمای مبرد توسط فن کم شده و همچنین نیروی مکانیکی مورد نیاز برای تنظیم و گردش هوا در سیستم را فراهم می کند. در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برق قدرت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر ….علاقه مند به کارهای فنی و کنترلی ام و به عنوان عضوی از تیم نماتک در تلاش برای ارتقا دانش مهندسین کشور هستم.

نکته مهم در زمان انتخاب روش روشنایی ساختمان این است که نوع نورپردازی داخلی انتخابی باعث افزایش آرامش، سکون و یا انرژی شما در ساختمان شود. در این مرحله می توان با توجه به کارکرد و نوع آسانسور بهترین لوازم را انتخاب کرد تا کمترین خرابی را داشته باشند. اقداماتی از جمله اجرای آهن کشی، نصب ریل مناسب و نصب درب آسانسور در همین موقع انجام می شوند. پیش از اقدام به هر کاری باید نقشه محل قرارگیری آسانسور در ساختمان بر روی کاغذ پیاده شود. در این طرح قسمتی از ساختمان را به عنوان چاه آسانسور در نظر می گیرند. سپس عرض و عمق چاه، طول تراول، محل قرارگیری درب ها، ارتفاع طبقات و عمق چاهک همگی اندازه گیری شده و در نقشه قید می شود تا بهترین حالت و نوع آسانسور برای ساختمان انتخاب شود.

همچنین لازم است بر پایه علوم مهندسی و کارشناسی شده پیاده سازی شود، چون کوچکترین نشتی در لوله ها و اتصالات آن می تواند خسارت های جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. لوله کشی فاضلاب در ساختمان باید به نحوی انجام شود که آب مصرف شده در ساختمان را با کمک نیروی ثقلی (نیروی وزن) به سیستم فاضلاب شهری در خیابان منتقل کند. به همین دلیل در صورت اجرای غیر اصولی این سیستم احتمال گیر کردن مواد فاضلابی در داخل لوله ها وجود دارد. به عنوان مثال اگر طراحی الکتریکی ساختمان بر روی نقشه پیاده سازی شوند، سیم کشی های برق و روشنایی در قسمت ورودی ساختمان و حتی چراغ های دیواری برای نورپردازی داخلی و خارجی بنا کاملاً قابل دید هستند.

تاسیسات الکتریکی ساختمان

در نتیجه، در کنار سیستم‌های آبرسانی، استفاده از تأسیسات فاضلاب نیز کاملاً ضروری است. این عملگرها شامل رله ها، دیمرها، فرمان های برنامه نویسی و … می باشند. ابزارهایی مانند کلید های هوشمند، صفحه لمسی، تلفن همراه و تبلت که به منظور ارتباط با خانه هوشمند استفاده می شوند، رابط های کاربری نام دارند. امکان تجهیز ساختمان به دوربین های مدار بسته تحت شبکه نیز وجود دارد.

تاسیسات ساختمان چیست؟ نگاهی کامل به انواع تاسیسات ساختمانی

در نقشه کشی ساختمان در قسمت تاسیسات ساختمان، نقشه برق کشی را با ساختار موجود مطابقت دهید. در این سیستم به دلیل تجزیه ضایعات در لوله ها گازی به وجود میآید که برای جلوگیری از ورود آن به بخش های داخلی ساختمان باید از تله ، سیفون یا آب بند در اتصالات لوله ها استفاده کرد. درخصوص سیم مناسب برای نصب و سیم کشی آیفون تصویری می توان گفت بهترین انتخاب کابل آیفون فویدار در سطح مقطع0.4 و یا 0.6 است که به دلیل شیلد داخل خود مانع از وجود نویز در صدا و تصویر آیفون می شود. آیفون های تصویری در برندهای متنوع در بازار وجود دارند که مارک های تابا، الکتروپیک، سیماران، سوزوکی، پاناسونیک، کوماکس و پاناسونیک از معروف ترین آن ها هستند.

روشنایی ساختمان توسط سیم کشی برق ساختمان و تعبیه چراغ ها در مدار انجام می گیرد. این تاسیسات امنیت ساکنین را فراهم کرده و عدم نصب آن موجب خسارت زیادی می گردد. به منظور جلوگیری از آسیب نباید هیچ برخوردی بین لوله های گاز و سازه های اصلی و تاسیسات مکانیکی ساختمان به وجود مجله خبری تاسیسات ساختمان بیاید. سیستم گاز رسانی ساختمان وظیفه حمل و نقل گاز شهری و توزیع آن در ساختمان را بر عهده دارد. لوله کشی رابط، رگلاتور و کنتور از اصلی ترین تجهیزات سیستم گاز رسانی هستند. در واقع رگلاتور شروع کننده لوله کشی گاز بوده و در انتهای سیستم میز شیرهای مصرفی قرار دارد.

این آب بعد از ورود به ساختمان از کنتور آب عبور کرده و توسط لوله کشی های داخلی به داخل ساختمان انتقال می یابد. تاسیسات مکانیکی وظیفه سرمایش و گرمایش، تهویه هوا، پمپاژ آب به طبقات بالای ساختمان، تامین آب سرد و گرم و … را بر عهده دارند. این تاسیسات با صنعت ساختمانی در ارتباط بوده و وجود آنها در ساختمان ضروری می باشد. تأسیسات مکانیکی، از بخش هایی مانند انتقال آب، فاضلاب تشکیل می شوند که شامل بخش های مختلفی است که در ادامه با آن ها آشنا می شوید. با پیشرفت علم در سراسر دنیا، دستاوردهای زیادی نیز در حوزه هوشمندسازی سیستم های تأسیساتی به دست آمده است که در رفاه و زندگی انسان تأثیرات بسیار زیادی دارد. هوشمند کردن سیستم های تأسیساتی در زمینه های مختلفی مثل سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم روشنایی، سیستم های بهداشتی و غیره اتفاق افتاده است و باعث افزایش بازده و کاهش اتلاف انرژی در ساختمان ها شده است.

  • لوازم بهداشتی از جمله دستشویی، حمام، سینک، وان و … به ایت لوله کشی متصل می شوند.
  • درب اتوماتیک دارای انواع مختلفی مانند درب های پارکینگی، درب های شیشه ای، درب های زیر سقفی، درب های رول گیتر، درب های صنعتی و درب های بالا رونده سریع بوده که با در نظر گرفتن نوع کاربری درب مورد نظر انتخاب می شود.
  • این تجهیزات شامل دتکتورهای دود، حرارت، گاز، شعله و شستی اعلام حریق می باشد.
  • نورگیرها و هواکش ها به داخل ساختمان هدایت می کنند وبالعکس یعنی هوای داخل را به خارج ساختمان هدایت می کنند.