تأسیسات مکانیکی ساختمان، طراحی تا اجرا با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تهویه نگار-بوتانب

اگر تاسیسات مکانیکی را از یک ساختمان حذف کنیم، عملاً آن بنا غیرقابل سکونت شده و می توان آن را به خرابیه ای تشبیه کرد. به همین دلیل زیرمجموعه های متنوعی از جمله تاسیسات بهداشتی، تهویه مطبوع، گازرسانی، آتش نشانی، سونا، استخر و جکوزی در بخش تاسیسات مکانیکی ساختمان ها طراحی شده اند تا طول عمر و بقای یک ساختمان را تضمین کنند. یکی از دستاوردهای مهم تکنولوژی در حوزه ساختمان‌سازی هوشمندسازی سیستم‌های مختلف تاسیسات ساختمانی است. هوشمند کردن سیستم‌های تاسیسات ساختمانی مانند سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم روشنایی، سیستم‌های بهداشتی و… باعث افزایش بازده انرژی شده همچنین هدررفت انرژی را به اندازه چشمگیری کاهش داده است.

سیستم های ارتباطاتی درون ساختمان (تلفن)

خیر، هر ساختمان با توجه به نوع کاربری خود به تعدادی و یا تمام سیستم های گفته شده نیاز دارد. در ساختمان های اداری و صنعتی از سیستم های صوتی پیجینگ و اطلاع رسانی استفاده می شود. از جمله مدل های متنوع درب های اتوماتیک که با توجه به محیط کاربری خود انتخاب می شوند می توان به درب های پارکینگی، درب های شیشه ای، درب های زیرسقفی، درب های رول گیتر، درب های صنعتی و درب های سریع بالارونده اشاره کرد. سیم های آنتن مورد نیاز و هزینه های مربوط به خرید و سیم کشی آن ها کاهش پیدا می کند.

  • به دلیل وجود سیستم های گوناگونی که در تاسیسات مکانیکی و الکتریکی موجود هستند در این زمینه اصطلاح مکانیکی و الکتریکی ( M & E ) به وجود آمده است.
  • لوله کشی های سرمایش و گرمایش و بخار در هر قسمت باید دارای شیر جداکننده باشند.
  • هر پله برقی باید یک پلاک بر روی تابلو کنترل خود داشته باشد که ظرفیت، سرعت گشتاور ترمز، شماره سریال کارخانه، تاریخ ساخت و شماره اختصاصی کارفرما بر روی آن درج شده باشد.
  • برای اینکه پمپ گریز از مرکز آبنما بتواند آب را از حوضچه یا مخزن بیرون بکشد لازم است تا لوله مکش نصب شود.

از این‌رو، سیستم‌های تهویه مطبوع باید با توجه به جهت جریان هوا و در مکان مناسب به‌درستی نصب شوند. تأسیسات گازهای طبی در بیمارستان، از جمله گاز اکسیژن، دی‌اکسید کربن، هوای فشرده و نیترو اکساید نیز بسیار مهم هستند. تاسیسات ساختمانی به معنای کلیه خدمات جانبی برای تأمین تأسیسات و تجهیزات برای تأسیسات است که توسط پیمانکار تحت قرارداد ارائه می شود. از دیگر وظایف تاسیسات ساختمانی مکانیکی میتوان به سیستم های هشدار خطر ، اندازه گیری مصارف، آسانسور و پله برقی اشاره نمود.

وظیفه این ماژول ها مرتبط کردن سیستم اعلام حریق با سایر سیستم ها و تجهیزات می باشد. این تجهیزات شامل دتکتورهای دود، حرارت، گاز، شعله و شستی اعلام حریق می باشد. آب دریافتی از پمپ به وسیله توزیع کننده آب به چند جریان شاخه دار تقسیم می شود.

این سیستم وظیفه دارد که آب یا سیال سرد شده را در نقطه ای خارج از ساختمان تولید کرده و سپس آن را به قسمت های مختلف داخل ساختمان بفرستد. همچنین از این سیستم به منظور خارج کردن حرارت، کنترل رطوبت و بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان استفاده می شود. اطفا حریق مجموعه اقداماتی است که برای مقابله با آتش، بوسیله خاموش کردن و کنترل آتش‌ انجام می‌گیرد. اطفای حریق برای حفاظت از سلامت افراد، جلوگیری از آسیب به اموال الزامی است. عدم رشد قارچ و ویروس روی تجهیزات گرمایشی و سرمایشی در تاسیسات حرارتی نیز از مسائلی است که وابسته به کیفیت هوای داخلی است، برای طولانی کردن عمر مفید تجهیزات تاسیسات حرارتی باید فیلترهای آنها به موقع تعویض شود.

اما مهندسین معمار باید راجع به محل تجهیزات روشنایی، خروج و محل توزیع برق و کلید ها دارای اطلاعات کافی به منظور کنترل عملکرد آنها باشند. در طراحی نقشه آسانسور یک قسمت از ساختمان برای چاه آسانسور مجله خبری تاسیسات ساختمان در نظر گرفته می شود. به منظور انتخاب بهترین حالت و نوع آسانسور برای ساختمان باید اندازه های عرض و عمق چاه، محل قرار گرفتن درب ها، طول تراول، عمق چاهک و ارتفاع طبقات در نقشه آسانسور مشخص شود.

تماس با ما