تاسیسات ساختمان : آشنایی با 3 مورد از مهمترین انواع تاسیسات-بوتانب

اجازه دهید در ادامه به بررسی انواع مختلف تاسیسات ساختمانی بپردازیم. مهندسان و معماران برای طراحی و تامین تاسیسات ساختمانی به نکات زیر توجه خاصی دارند. در حقیقت تاسیسات ساختمانی ، اجزای حیاتی یک ساختمان می باشند که مربوط به شرایط دیداری، حرارتی، شنیداری و بهداشتی میشوند. یکی از حوضه های پر اهمیت صنعت ساختمان سازی ، تاسیسات ساختمانی میباشد.

شیوه روشنایی بخش های مختلف ساختمان با توجه به نوع کاربری آن به دو صورت کلی نورپردازی از سقف و نورپردازی از دیوار انجام می شوند. نکته مهم در زمان انتخاب روش روشنایی ساختمان این است که نوع نورپردازی داخلی انتخابی باعث افزایش آرامش، سکون و یا انرژی شما در ساختمان شود. پله برقی ها یکی دیگر از تاسیسات مکانیکی در ساختمان ها هستند که همانند یک ردیف پله متحرک عمل کرده و برای جابجایی افراد بین طبقات مورد استفاده قرار می گیرند.

تاسیسات ساختمانی به دو دسته کلی تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی تقسیم می‌شوند. بعضی نیز تاسیسات ساختمان را به سه دسته تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی و سیستم تهویه مطبوع تقسیم می‌کنند. بخش تاسیسات ساختمان بایستی بر اساس یک سری اصول و برنامه ریزی و حتی نقشه کشی توسط مهندس تاسیسات ساختمان اجرا شود.

به طورکلی تأسیسات ساختمان به دو نوع مکانیکی و الکتریکی تقسیم می شود و هرکدام از این موارد از زیرمجموعه ها و تجهیزات خاصی تشکیل شده اند. امروزه در ساخت وساز ساختمان به ظاهر و نمای آن توجه بسیاری می شود، درصورتی که با توجه به محدودیت انرژی در کشور، طراحی و کاربرد صحیح تأسیسات مهم ترین بخش ساختمان است که نیاز به توجه دارد و کمتر کسی به آن توجه می کند. وجود تأسیسات ساختمانی باعث می شود تا شرایط رفاهی برای ساکنین یک سازه فراهم شود. تأسیسات ساختمان در همه ساختمان ها باید به صورت اصولی و مهندسی شده، طبق نقشه و معماری ساختمان اجرا شود تا بهترین بازدهی را داشته باشند.

  • مهندسین و کارشناسان وظیفه نقشه کشی و اجرای تأسیسات ساختمان را بر عهده دارند زیرا در صورت اجرای اصولی منجر به افزایش طول عمر سازه یا به عبارتی ساختمان گردیده و زیبایی و دوام و استحکام آن را تضمین می کند.
  • این بخش قلب خانه هوشمند بوده و از طریق آن تمام اجزای خانه با هم مرتبط می شوند.
  • همچنین لازم است بر پایه علوم مهندسی و کارشناسی شده پیاده سازی شود، چون کوچکترین نشتی در لوله ها و اتصالات آن می تواند خسارت های جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

تاسیسات مکانیکی خود به دو دسته کلی تاسیسات مکانیکی صنعتی و تاسیسات مکانیکی ساختمانی تقسیم بندی می شود. تاسیسات مکانیکی صنعتی بیشتر با انتقال آب و فاضلاب، تصفیه آب آشامیدنی و تولید انرژی از سیالات سر و کار دارد که ما در این مطلب وارد این حوزه نمی شویم و تنها به بررسی انواع تاسیسات مکانیکی ساختمان می پردازیم. یکی از دستاوردهای مهم تکنولوژی در حوزه ساختمان‌سازی هوشمندسازی سیستم‌های مختلف تاسیسات ساختمانی است. هوشمند کردن سیستم‌های تاسیسات ساختمانی مانند سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم روشنایی، سیستم‌های بهداشتی و… باعث افزایش بازده انرژی شده همچنین هدررفت انرژی را به اندازه چشمگیری کاهش داده است. مهندس و استاد کار تاسیسات ساختمانی در هنگام اجرای این سیستم ها باید شرایط آب و هوایی محل احداث ساختمان، بودجه پروژه، نوع معماری سازه و غیره را در نظر بگیرند.

ساختمان های در حال اتمام کار تهران

در داخل این وسیله یک موتور الکتریکی قرار گرفته که با توجه به ارتفاع بالابری بین 4.5، 8 و یا 11 کیلووات قدرت دارد. موارد دیگری از قبیل محل قرارگیری درب ها، نحوه نصب ریل و وزنه کابین، نوع درب آسانسور و حتی عرض درب ها در همین مرحله مشخص می شوند. با بررسی ترافیک آسانسور می توان به اطلاعات مفیدی در خصوص قابلیت جایجایی، زمان سفر، سرعت، تعداد و نوع آسانسور و زمان انتظار برای این وسیله را انتخاب نمود تا بهترین حالت برای ظرفیت، سرعت و تعداد آسانسور اتخاذ شود.

البته امروزه به دلیل استفاده از سیستم های هوشمند در مجله خبری تاسیسات ساختمان ها، امکان کنترل این سیستم وجود دارد. یکی از مزایای این سیستم های هوشمند، سازگاری با شرایط آب و هوایی مختلف است. هر چند هزینه اجرا و راه اندازی این نوع سیستم ها زیاد است ولی در عوض هزینه های جانبی و تعمیرات کاهش می یابد. بنابراین تاسیسات از اهمیت بالایی برخوردار است و بی توجهی به اجرای این بخش می تواند خسارت زیادی وارد کند. باید در سیستم های تاسیساتی از تجهیزات نوین و انرژی های تجدید پذیر استفاده شود. در نتیجه این سیستم ها کم تر نیاز به تعمیر پیدا می کنند و هزینه قبوض نیز کم تر خواهد بود، مثل پنل خورشیدی یا توربین بادی برای تامین برق، آبگرمکن خورشیدی برای گرم کردن آب و مواردی مشابه از این دست.

نگهداری آسان و سرعت بالای تشخیص آتش سوزی از مزایای این کنترل پنل است. تجهیزات تشخیص آتش سوزی در سیستم اعلام حریق شامل گاز، شعله و دتکتور دود است. چراغ های مورد استفاده در سیستم روشنایی ایمنی فقط در زمان خطر عمل می کنند. محل نصب این چراغ ها معمولا در مسیرهای خروجی، مکان های تغییر ارتفاع، اتاق های کنترل، راه پله ها، تقاطع ها، مکان های پر خطر، راه پله فرار و مکان های بدون پنجره قرار دارد. قسمت مهم تاسیسات آبنما و فواره جنس حوضچه است که از پلاستیک، فولاد و یا بتن می باشد.

تاسیسات گاز رسانی ساختمان