این رایزر به شکل لوله ای بالا رونده از قسمت درب ورودی ساختمان تا طبقات بالا ادامه داشته و درون آن پر از آب است. بنابراین به منبع آب ساختمان وصل می شود و با باز کردن شیر ورودی به جعبه آتش نشانی و وصل کردن نازل به سر لوله جریان آب در رایزر شروع می شود. در برخی از استخرها کنترل تاسیسات به صورت خودکار و در بعضی دیگر به شکل دستی کنترل می شود.
همچنین در ساختمان های بلندتر از ۳ یا ۴ طبقه از این سیستم استفاده می شود. کنترل پنل اعلام حریق متعارف یک سیستم اتوماتیک، ساده و قدیمی است مجله خبری تاسیسات ساختمان که امروزه نیز بسیار پرکاربرد می باشد. عملکرد کنترل پنل اعلام حریق متعارف به این صورت است که با جریان عبوری از مدار خود کار می کند.
از این سبک برای روشنایی یک اثر هنری، کتابخانه، قاب آینه و غیره استفاده می شود. در آبنما و فواره بسیار مهم است که از پمپ برای توزیع آب به خروجی های آبنما و مکش آب استفاده شود. پمپ انتخابی باید توان و قدرت مشخصی داشته باشد تا بتواند نیازهای آبنما را رفع کند. به محل نصب پمپ در آبنما اتاق می گویند که اغلب در سطح زیرین آب حوضچه نصب می شود و یک خروجی نیز دارد. پله برقی باید به نحوی نصب شود که بر روی تیرهای اصلی سازه قرار گرفته و تنها با نیروی وزن و بدون استفاده از جوشکاری بر روی نشیمن گاه نصب شود. پیش از انجام لوله کشی گازهای طبی باید از خشک و تمیز بودن لوله های مسی مطمئن شد، چون وجود رطوبت در لوله ها باعث آسیب رساندن به کمپرسور و تجهیزات آن می شود.
کابل تلویزیون در شبکه اصلی توزیع باید امپدانس ورودی 75 اهم داشته باشد. پیش تقویت کننده روی آنتن اصلی نصب می شود و وظیفه دارد تا تمام سیگنال هایی که آنتن اصلی دریافت می کند را با تکنولوژی درون خود تقویت کند. در کنترل پنل اعلام حریق وایرلس از هیچ کابلی استفاده نمی شود و کل سیستم با کمک امواج کار می کنند. نحوه عملکرد اعلام حریق بیسیم یا وایرلس به این صورت است که اگر دتکتورهای بیسیم تحریک شوند، سیگنال آن به پنل ارسال شده و پنل مرکزی از طریق ارسال سیگنال هشداردهنده های حریق را باخبر می کند. برای کنترل سیستم های اطفای حریق از این کنترل پنل استفاده می شود که سیستم آشکارسازی آن می تواند متعارف و یا آدرس پذیر باشد. چراغ های علائم خروج اغلب به رنگ سبز با فونت سفید بوده و در زمان بروز حادثه هدایت افراد مستقر در ساختمان را به مسیرهای امن به عهده دارند.
در هنگام ساختوساز و بازسازی ساختمان با تاسیسات چیکار کنیم؟ اگه تابحال به ساخت و آیتم های بازسازی ساختمان خود فکر هم کرده باشین، قطعا با این سوال مواجه شدین. ما در بازسازی ساختمان، علاوه بر سفت کاری و نازک کاری، با تاسیسات هم روبرو هستیم. یعنی همان بخش پنهانی که اهمیت زیادی داره و بعضا چالشهای زیادی رو هم در بازسازی ایجاد میکنه. در این مطلب میخوایم با انواع تاسیسات ساختمانی، اهمیت اون ها و عوامل مهم اجرایی اون آشنا بشیم. سیستم های برق و لوله کشی از بخش های مهم اجرای تاسیسات مکانیکی هستند که دارای زیر شاخه های متفاوتی می باشند.
اینترنت مرکزی یکی از رایج ترین مدل های سیستم شبکه ای در ساختمان است. امکان تامین سرویس اینترنت پر سرعت در برخی از ساختمان ها به دلیل مشکلات مخابراتی وجود ندارد. به همین دلیل راه حل دسترسی به اینترنت پر سرعت استفاده از اینترنت مرکزی می باشد. در گذشته برای ساختمان های ۳ الی ۴ طبقه به منظور تامین صوت و تصویر از آنتن های معمولی استفاده می شد.
در زمان طراحی ساختمان نقشه تاسیسات مورد نیاز در بنا توسط مهندس تاسیسات طراحی می شود، با این کار معمار ساختمان می تواند طراحی سایر بخش های بنا را به سادگی هر چه تمام تر انجام دهد. نحوه کار این تاسیسات طوری است که سنسور های الکتریکی و ابزار های اعلام حریق به سیستمی وصل هستند که آب را به محل حریق منتقل میکند. همچنین این سیستم ها می بایستی با سیستم ساختاری ساختمان هماهنگ باشند که این امر مستلزم دانش و تخصص مهندسان و معماران حرفه ای ساختمان است .
تاسیسات ساختمانی شرایط مطلوب و مناسب برای زندگی و کار در ساختمان فراهم میکند. تاسیسات ساختمان باید به صورت اصولی و بر اساس نقشههای معماری و مهندسی طراحی و اجرا شود. نقشهکشی و اجرای تاسیسات ساختمانی باید توسط مهندس با تجربه با تکیه به دانش و تجربه انجام شود. متخصصان نگهداشت تأسیسات ساختمان تلاش میکنند ایمنی کلی تأسیسات را حفظ کنند. وضعیت ساختمان و تأسیسات در طی سالیان کاهش مییابد و در نتیجه بازدهی کلی امکان دارد کاهش پیدا کند.
تاسیسات ساختمان شامل چه مواردی است
در صورت به تعویق افتادن تعمیر و نگهداری تاسیسات ساختمان امکان خرابی تجهیزات و سیستمها بیشتر میشود، به نیروی انسانی بیشتری برای نگهداری نیاز است، بازدهی کاهش پیدا میکند و مصرف انرژی (آب و برق) بیشتر میشود. این موارد میتواند باعث افزایش هزینههای عملیات و کاهش رضایت کارکنان و ساکنان شود. این مورد بهویژه زمانی به چشم میآید که مشکلات کوچک بهتدریج بزرگتر میشوند.
- تاسیسات برقی ساختمان تامین کننده برق لازم برای روشنایی، گرما، سایر تجهیزات داخلی ساختمان و لوازم برقی میباشد.
- نحوه نصب پوشش ها باید طوری باشد که بتوان در موقع بازرسی و یا سرویس به سادگی آن ها را باز کرد.
- به منظور عملکرد صحیح تجهیزات الکترونیکی درون جکوزی مانند پمپ ها، هیترها و جت ها و همچنین تامین نور جکوزی باید تاسیسات برقی برای جکوزی تعبیه شود.
- می توان سیستم روشنایی را به یک پنل جداگانه و قابل دسترس برای کنترل بهتر روشنایی متصل نمود.
در این راستا تاسیسات ساختمانی آتش نشانی نیاز دارد یکی از عوامل مثلث آتش که شامل حرارت ، ماده سوختنی و اکسیژن می باشد را کنترل کند . سیستم گازرسانی در ساختمان نقش بسیار زیادی در رفاه افرادی دارد که در یک ساختمان زندگی می کنند، دارد و باید بهترین تأسیسات برای این سیستم استفاده شود. لوله کشی گاز ساختمان باید طبق استاندارد شرکت ملی گاز ایران انجام شود تا همه اصول و قوانین کار رعایت شده و نتیجه خوبی داشته باشد. لوله های گاز برای مکان های مختلف متفاوت بوده و با توجه به تجاری و یا مسکونی بودن آن لوله کشی می شود.
نکات مهم در اجرای انواع تاسیسات ساختمان