یکی از موارد بسیار مهمی که می تواند تاثیر بسیار زیادی در گرمادهی رادیاتور داشته باشد، میزان فاصله رادیاتور تا پکیج در ساختمان است. رادیاتور شوفاژ انواع مختلفی دارد و در زیر مختصراً به آن اشاره شده است. سعی کنید هواگیری رادیاتورها را به موقع انجام دهید تا خطر نشت مجله خبری تاسیسات ساختمان آب از رادیاتورها کاهش یابد، هواگیری رادیاتورها بهتر است توسط تکنسین متخصص انجام شود. توان حرارتی هر پره (در صورتی که طول پره 8 سانتی متر باشد) 130 کیلو کالری می باشد. برند های محبوب شوفاژ و رادیاتور به ترتیب الویت عبارتند از ایران رایادتور,بوتان,لورچ,سانیکا, …
از سوی دیگر، این امکان برای شما فراهم شده است که بتوانید رادیاتورها و یا شوفاژهای پرهای را در جنسهای مختلفی خریداری کنید و مورد استفاده قرار دهید. از جمله جنسهای این شوفاژها میتوان به رادیاتورهای پرهای آلومینیومی و یا فولادی اشاره کرد. همانطور که میدانید شوفاژ، به نوعی از سیستمهای گرمایشی و یا تجهیزات حرارت مرکزی، اطلاق میشود که وظیفه اصلی آن، ایجاد گرمای مورد نیاز محیط و همچنین تامین آب گرم مصرفی یک ساختمان است. لازم است بدانید که این ابزارها، از انواع سیستمهایی هستند که بر پایه انرژی الکتریکی فعالیت میکنند.
مسدود بودن لولهها
رادیاتورهای پنلی از نظر کارکرد و کاربرد جزو عالی ترین ها محسوب می شوند، در صورتی که از تولیدکننده های قابل اعتماد خریداری شوند. زمانی که رادیاتورها بالانس باشند، جریان آب گرمی که از پکیج فرستاده میشود، تنظیم شده است و بهصورت هماهنگ بین رادیاتورها تقسیم میشود. در صورتی که رادیاتورها بالانس نباشند، دورترین رادیاتور نسبت به پکیج سردتر از سایر رادیاتورها است و نزدیکترین شوفاژ به پکیج از سایر رادیاتورها گرمتر است. برای رفع این مشکل باید باز بودن شیرهای برگشت را به نسبت فاصله رادیاتور از پکیج تنظیم شود؛ یعنی هر چه رادیاتور دورتر باشد، شیر برگشت باید بازتر باشد و در نهایت شیر دورترین رادیاتور باید بهطور کامل باز باشد. انواع رادیاتور شامل رادیاتور پنلی، رادیاتور پره ای و رادیاتورهای آلومینیومی می باشند که در ادامه انواع آن را شرح خواهیم داد. از طرفی بنابر آنچه گفته شد، می توان نقشه لوله کشی رادیاتور شوفاژ را در هر مکانی که فکر کردیم برای نصب رادیاتور بهتر است تغییر داد.
- پرههای رادیاتورهای آلومینومی به علت داشتن سطح تماس بیشتر نسبت به انواع چدنی و فولادی و از طرف دیگر به علت هدایت بهتر (ضریب هدایت آلومینیوم بیشتر از چدن و آهن است)، تبادل حرارتی بهتری نسبت به رادیاتورهای فولادی و چدنی دارد.
- وزن آن برای هر متر مربع سطح حرارتی 10 کیلوگرم و هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای 60 درجه سانتی گراد حدود 440 کیلوکالری در ساعت میدهد.این رادیاتورها از ورق آهن و به دو صورت صفحهای و پرهای ساخته میشود.
- به دلیل داشتن آزادی عمل در انتخاب طرح و نقش روی این رادیاتورها، بسیاری از افراد ترجیح می دهند برای همخوانی با دیزاین داخلی در منازل خود از این نوع استفاده کنند.
لازم به ذکر است که آنها در پایین دیوار ها به جای قرنیز نصب می شوند. جنس رادیاتور ها از آلیاژ آلومینیوم است، به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی دارند. با توجه به توضیحات ارائه شده در قسمت فوق بهترین مکان نصب رادیاتور در اتاق محلی که است که بیشترین سرما و کمترین میزان هدر رفت گرما را دارد.
رادیاتور شیشه ای
در تصویر زیر به خوبی متوجه خواهید شد وجود جرم و رسوبات داخل رادیاتورها چگونه سبب عدم گرمایش در قسمت هایی از رادیاتور خواهد شد. امروز قصد داریم به شما نحوه رسوب زدایی رادیاتور شوفاژ را به طور کامل و به صورت قدم به قدم آموزش بدیم و اگر حتی کمی استعداد فنی داشته باشید امیدوارم در پایان این مقاله براحتی اقدام به شستشوی مسیر شوفاژ و جرم زدایی رادیاتورها نمایید . به عنوان مثال جرم ، براده فلزات و شن و ماسه ای که در سیستم مدار شوفاژ وجود دارد و با شروع فصل زمستان و فعالیت پمپ سیرکولاسیون به داخل پکیج کشیده میشوند همه باعث بوجود آمدن مشکلات بسیاری خواهد شد که با انجام این عمل این مسئله پیش نخواهد آمد . برندهای مختلفی در بازار ایران وجود دارد که رقابت تنگاتنگی در زمینهی تولید رادیاتورهای مختلف در شکلها و رنگهای مختلف با یکدیگر دارند.