در واقع می توان گفت که رادیاتور به عنوان یک مبدل حرارتی مستقیم، وظیفه انتقال انرژی حرارتی از یک رسانه به رسانه دیگر را بر عهده دارد. این عمل را برای همه شوفاژهای منزل بهصورت جداگانه انجام دهید تا هوا بهطور کامل از سیستم خارج شود. بعد از اتمام هواگیری رادیاتور و شوفاژ میتوانید پکیج یا سیستم گرمایش مرکزی را روشن کنید. با خروج هوا از شوفاژها، آب گرم جای آن را میگیرد و شوفاژ بهطور یکنواخت گرم میشود. رادیاتور های پره ای آلومینیومی دارای جنس آلومینیوم در بدنه خود می باشند. رادیاتور های آلومینیومی به صورت بلوک های 5، 7 و 10 پره با ظرفیت گرمادهی مطلوب تولید شدهاند.
- بعد از اتمام هواگیری رادیاتور و شوفاژ میتوانید پکیج یا سیستم گرمایش مرکزی را روشن کنید.
- این سیستمها طول عمر و دوام بسیار بالاتری نسبت به سایر انواع این محصولات دارند.
- بنابراین باید هرچه سریعتر مشکل هوا داشتن رادیاتور را برطرف کرده و سوراخها را (هر چند ریز) تعمیر کنید.
- رادیاتورهای تخت از فولاد ساخته شده اند و به دلیل سطح صاف و مسطحی که دارند، قادر به تولید گرمای بیشتری می باشند.
- بهطور کلی 5 عامل میتواند منجر به سرد شدن یکی از رادیاتورها شود که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
از معایب این نوع رادیاتور شوفاژ میتوان به عدم امکان تعویض پره ها و همچنین ظرفیت هدایت حرارتی آن که چون از جنس فولاد می باشد، نسبت به آلومینیوم کمتر می باشد. به طورکلی میتوان گفت رادیاتور آلومینیومی سبک تر ، زیباتر و ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به رادیاتور فولادی دارد، ولی از لحاظ قیمت گرانتر میباشد. نحوه شستشوی رادیاتور شوفاژ موضوعی است که قصد دارم امروز به اون بپردازم و لازم به ذکر است که بدانید این یکی از آموزش های مهم در زمینه آموزش تعمیر پکیج میباشد که یه تعمیرکار حتما باید یاد بگیرد .
رادیاتور پنلی لورچ پربازده 100 سانتی متر PKKP22-100
این مدل از رادیاتورها که جزء یکی از مدرن ترین سیستم های گرمایشی به حساب می آیند، معمولا در محیط هایی مانند حمام نصب می شوند و وظیفه تامین گرمای محیط را بر عهده دارند. به دلیل شکل ظاهری و کنار هم قرار گرفتن لوله های افقی در این دستگاه ها، از آنها به عنوان خشک کن برای خشک کردن لباس ها و حوله ها نیز استفاده می کنند. یکی از مهم ترین ویژگی های رادیاتور حوله خشک کن این است که می تواند چگالی رطوبت هوا را به پایین ترین حد خود رسانده و گرمای بهینه ایجاد کند. از مزایای این نوع رادیاتورها میتوان به ظاهر زیبا و مدرن، طول عمر بالا و عدم زنگ زدگی اشاره نمود.
در حقیقت، رادیاتورها اغلب در زیر پنجره ها یا کنار دیوارهای خنک نصب و راه اندازی می شوند که این عمل موجب جلوگیری از بروز بخار روی سطح شیشه ها و متراکم شدن بخار هوا بر روی دیوارهای سرد می شود، و این کار به ثابت ماندن دمای اتاق کمک می کند. پرههای رادیاتورهای آلومینومی به علت داشتن سطح تماس بیشتر نسبت به انواع چدنی و فولادی و از طرف دیگر به علت هدایت بهتر (ضریب هدایت آلومینیوم بیشتر از چدن و آهن است)، تبادل حرارتی بهتری نسبت به رادیاتورهای فولادی و چدنی دارد. رادیاتور آلومینیومی از لحاظ قیمت نسبت به انواع چدنی و فولادی گرانتر میباشد و معمولا در فضاهایی که رطوبت زیاد دارد، مانند حمامها باید حتما ازرادیاتور آلومینیومیاستفاده کرد. اگر پکیج یا سیستم گرمایشی مرکزی روشن باشد، هوای بیشتری وارد لولههای رادیاتور شوفاژ میشود. این موضوع میتواند بر روی کارکرد شوفاژ تأثیر منفی داشته باشد و باعث گرم نشدن خانه شود. پیش از بررسی این دلایل، بهتر است ابتدا کمی با روش کار سیستم گرمایشی رادیاتور شوفاژ بهطور کلی آشنا شوید.
تنها مشکل این نوع از رادیاتور این است که بر خلاف نوع پرهای نمیتوان آن را بر حسب بزرگی یا کوچکی محیط کم یا زیاد کرد. رادیاتور شوفاژ سرد میباشد چه دلیلی دارد و یا به عبارتی علت گرم نشدن رادیاتور پکیج دلایل زیادی دارد که پیشنهاد میکنم مقاله کاملی که قبلا در همین رابطه منتشر کردیم را که با عنوان بررسی کلیه دلایل گرم نشدن رادیاتور شوفاژ میباشد را مطالعه نمایید . نکته بعدی اینکه در سیستم پکیج دیواری بر خلاف آبگرمکن دیواری برای گرم شدن آب مصرفی نیاز است که کلی قطعات مختلف شروع به کار کنند تا یک لحظه آب گرم شود . نکته مهم اینجاست که حتی اگر شما چند ثانیه فقط نیاز به آب گرم داشته باشید تمام این قطعات باالاجبار شروع به کار میکنند .
مخصوصا در مواردی که لوله کشی رادیاتور به صورت روکار صورت گرفته باشد، این کار به راحتی قابل اجرا است. یکی دیگر از محل های مضر برای نصب و قرارگیری رادیاتور شوفاژ در منزل این است که آن را در پشت پرده های بلند و زخیم نصب کنید. اگر رادیاتور پکیج را در نزدیکی وسایلی مانند مبل بزرگ یا کابینت نصب کنید، هوای گرم خروجی از رادیاتور مجله خبری تاسیسات ساختمان درون آن محبوس شده و در جریان رفت و برگشت قرار نمی گیرد. چرا که معتقد بودند رادیاتور برای اینکه هوای داخل ساختمان را گرم تر کند، باید در مکانی نصب شود که گردش هوای سرد وجود دارد، که این ادعا کاملا درست است. از زمان های قدیم بیشتر رادیاتورهای شوفاژ را در زیر پنجره و یا بر روی دیوار خارجی ساختمان نصب می کردند.
انجام عمل هواگیری، راندمان گرمایشی سیستم و بویژه بلوکهای رادیاتور را بشدت افزایش میدهد و در نهایت باعث کاهش هزینه گاز مصرفی خواهد شد. در خاتمه با تقسیم عدد گرمایش مورد نیاز هریک از فضاها بر گرمای تولیدی هر پره از رادیاتور انتخابی خود، تعداد پره رادیاتور مورد نیاز خود را بدست آورید. اکنون میتوانید با ضرب متراژ فضای مفید مورد نظر در کیلو کالری گرمایش مورد نیاز آن فضا مقدار گرمایش مورد نیاز هریک از فضاهای ساختمان خود را محاسبه نمایید.
رادیاتور پنلی ایساتیس ۱۶۰سانتی متر