مزایا و معایب 8 نوع از انواع تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمان-بوتانب

کولر آبی شامل قسمت های بدنه، موتور الکتریکی ، فن یا بادبزن، الکتروموتور، پمپ جریانی آب، پوشال ها و صفحات قرارگیری آن ها، تشتک آب، شیر شناوری، سرریز و تخلیه آب و … می باشد. بسیاری از دانشگاه های آزاد کشور از جمله واحد تبریز، مشهد، شبستر، میانه، بوکان، خوی، خمینی شهر و… در این صورت نه تنها فرد می تواند به صورت آزاد وارد بازار کار شود، بلکه شرکت ها، اداره ها، کارخانه ها و مراکز بزرگ خدماتی تمایل بیشتری به منظور همکاری با ایشان خواهند داشت.

گرایش رشته تاسیسات در شاخه فنی و حرفه ای شامل رشته تاسیسات مکانیکی است و در شاخه کاردانش نیز رشته های تاسیسات حرارت مرکزی، تاسیسات حرارتی و برودتی، تاسیسات گازرسانی ساختمان و تاسیسات بهداشتی می باشد. بازار کار رشته تاسیسات حرارتی و برودتی و کسب اطلاعات درباره آن برای اشخاصی که قصد ورود به این رشته را داشته یا فارغ التحصیل این رشته هستند بسیار حائز اهمیت است. درآمد و بازار کار همواره از مهم ترین معیارهای انتخاب یک رشته بوده و هست، به طوری که شاید در قدم اول قبل از شروع به یادگیری یک حرفه و یا ورود به یک رشته، جویای میزان حقوق و یا شرایط بازار کار آن باشیم. در این مقاله از وبلاگ دکتر رویت به طور اختصاصی به بررسی شرایط و بازار کار رشته تاسیسات حرارتی و برودتی در داخل و خارج از کشور خواهیم پرداخت، پس ما را تا انتها همراهی کنید. یکی دیگر از انواع سیستم های تاسیسات حرارتی و برودتی که امروزه از محبوبیت بالایی برخوردار شده است؛ فن کویل ها می باشد.

این ۴ نوعی که معرفی کردیم در واقع ۴ مورد از دستگاه های مستقل (واحدی) هستند و در ادامه ۴ نوع دیگر از ۸ نوع از انواع مجله خبری تاسیسات ساختمان و برودتی ساختمان را که سیستم های مرکزی هستند معرفی و مزایا و معایب آنها را بررسی می کنیم. تاسیسات حرارتی و برودتی هر ساختمانی باید بتواند به دقت درجه حرارت محیط را در محدوده آسایش و متناسب با نیازهای افراد و محل ثابت نگه دارد و علاوه بر آن بتواند در صورت نیاز مقدار رطوبت را نیز تنظیم و هوا را از آلودگی ها فیلتر نماید. افراد در خانه و یا محل کار و فعالیت و … بدون وجود تاسیسات حرارتی و برودتی (گرمایشی و سرمایشی) نمی توانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند. اما همانطور که می دانید اگر مجری تاسیساتی بعد از پایان دوره های آموزشی و کسب دیپلم از سازمان فنی و حرفه ای و یا کار دانش وارد دانشگاه شده و در زیر شاخه های تاسیسات ساختمانی مشغول به ادامه تحصیل شود، پیشرفت قابل ملاحظه را در این شغل کسب خواهد کرد. در هر کدام از این دوره ها، تمام مباحث و سرفصل های اصلی و مهم به صورت کاربردی و پروژه محور به هنرجویان آموزش داده می شود. خریداری پک آموزشی نیز یکی دیگر از روش های آموزشی این نرم افزارهای تاسیسات است که هنرجویان پس از فراگیری مباحث آن می توانند به طراحی و مدل سازی انواع پروژه های تاسیساتی بپردازند.

در کشور کانادا کار با نرم افزار رویت و نرم افزار کریر بسیار بیشتر از سایر نرم افزارهای طراحی سیستم های حرارتی و برودتی رواج دارد، علت این قضیه ویژگی ها و امکاناتی است که این دو نرم افزار به مهندسین تاسیسات ارائه می دهند. در دهه اخیر شاهد این قضیه بوده ایم که سیل عظیمی از فارغ التحصیلان رشته تاسیسات پشت خط ورود به بازار کار این رشته باقی مانده اند و علت اصلی آن عدم مهارت کافی در حوزه کار با نرم افزارهای تاسیساتی است. امیدواریم مطالعه این مقاله شما را از سردرگمی خارج و راه ورود به بازار کار تاسیسات و کسب درآمد از این رشته را به شما نشان دهد. در ساختمان ها معمولاً از سیستم تاسیسات حرارتی و برودتی در انواع مختلفی استفاده می شود. با توجه به نوع کاربری، شرایط محیطی و شرایط اقتصادی می توانید از سیستم مناسب بهره مند شوید.

دانشگاه آزاد واحد تهران نیز از این قائده مستثنی نیست و متقاضیان علاقه مند به ثبت نام و ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد تهران می توانند رشته تاسیسات تبرید را بدون نیاز به شرکت در کنکور به صورت کاردانی پیوسته انتخاب کنند. در حال حاضر در کشور ما تعداد افراد مسلط به نرم افزار کریر و رویت بسیار کمتر از افراد متخصص در نرم افزارهای دیگر می باشد. در نتیجه به علت تقاضای بالا، درآمد یک مهندس تاسیسات برودتی و حرارتی که به کار با رویت و کریر مسلط باشد بسیار بالاتر از درآمد افراد مسلط به نرم افزار های دیگر می باشد. رشته کارشناسی مهندسی مکانیک دارای گرایشهای تاسیسات حرارتی و برودتی، ساخت و تولید، مکانیک در حرارت و سیالات، مکانیک در طراحی جامدات، مهندسی مکانیک (بدون گرایش) می باشد. در این متن به معرفی ۸ نوع از تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمان ها (۴ نوع واحدی و ۴ نوع مرکزی) می پردازیم و مزایا و معایب آنها را بیان می کنیم. علاقه مندان به ادامه تحصیل در مقطع کاردانی و کارشناسی رشته تاسیسات می توانند در دانشگاه های علمی و کاربردی دارای رشته تاسیسات ثبت نام کرده و به دنبال اخذ مدرک معتبر در این دانشگاه مشغول شوند.

انواع سیستم های تاسیسات حرارتی و برودتی

از فن کویل در تمام فصول مختلف سال جهت تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید فن کویل معمولاً از دو قسمت فن و کویل تشکیل شده است که هر یک از آن وظیفه و کاربرد خاص خود را دارد. از این رو شرکت در یک دوره آموزش رویت و یا دوره آموزش کریر و کسب مهارت کار با این دو نرم افزار می تواند آینده شغلی دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته تاسیسات حرارتی و برودتی را تضمین کند.

  • افراد در خانه و یا محل کار و فعالیت و … بدون وجود تاسیسات حرارتی و برودتی (گرمایشی و سرمایشی) نمی توانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
  • این سیستم حرارتی و برودتی مزایای زیادی در سیستم تهویه ساختمان ایجاد می کند که پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با خصوصیات و طرز کار آن مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.
  • گرایش رشته تاسیسات در شاخه فنی و حرفه ای شامل رشته تاسیسات مکانیکی است و در شاخه کاردانش نیز رشته های تاسیسات حرارت مرکزی، تاسیسات حرارتی و برودتی، تاسیسات گازرسانی ساختمان و تاسیسات بهداشتی می باشد.

برای آن دسته از افراد که علاقه مند به ثبت نام در دانشگاه آزاد هستند، این مژده را داریم که دانشگاه های آزاد رشته تاسیسات را در رشته مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی مقطع کارشناسی ناپیوسته در این دانشگاه ارائه می دهند. کسب مهارت در رشته تاسیساتی به صورتی است که مجری تاسیساتی می تواند حتی پس از پایان دوران فنی و حرفه ای و یا کار دانش وارد بازار کار شود. مجموعه تاسیسات دات کام یکی از مجموعه های بزرگ و معتبر می باشد که جهت ارائه و فروش انواع سیستم های تاسیسات حرارتی و برودتی اقدام کرده است. شما بازدیدکنندگان گرامی می توانید به راحتی این سیستم ها را تهیه کرده و از آن بهره مند شوید. توجه داشته باشید آب سرد معمولاً توسط دستگاه‌های چیلر و آب گرم توسط دیگ تولید خواهد شد.

لیست دانشگاه های دولتی فنی و حرفه ای رشته تاسیسات

بهتر است بدانید کولر گازی ها دارای دو عملکرد گرمایشی و سرمایشی می باشد که شما به راحتی می توانید در فصول مختلف سال از تهویه مطبوع مناسب آن بهره مند شوید. توجه داشته باشید کولرگازی ها معمولاً در انواع مختلف و ظرفیت های متنوعی تولید و روانه ی بازار می‌شود. دستگاه مینی چیلر از دیگر پرکابردترین دستگاه های حرارتی و برودتی مستقلی است که مزایای زیادی دارد. یعنی اینکه از یک طرف آب با دمای نرمال یا بالا وارد آن شده و از سمت دیگر آب سرد خارج می شود.

ارزیابی کارایی انرژی در تجهیزات و سیستم های تأسیساتی